Verdachte aangehouden na afsteken zwaar vuurwerk

zondag 27 augustus 2017

Leidschendam - Op de Dobbelaan werd zaterdag 26 augustus een 34-jarige Leidschendammer aangehouden nadat hij zwaar vuurwerk afstak. In zijn kelderbox werd vervolgens een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Omstreeks 23.00 uur meldde een buurtbewoner dat er in de omgeving van de sportschool aan de Dobbelaan een vuurwerkbom zou zijn afgestoken. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen op het schoolplein drie jongens zitten. Toen zij deze aan wilden spreken, werd er vanaf het Kennedyplein een mortier afgestoken. De 34-jarige werd vervolgens gecontroleerd en toen een getuige meldde dat de bewuste man ook was weggerend na de vorige grote knal, werd hij aangehouden. Hij verleende toestemming om een kijkje te nemen in zijn kelderbox en gaf daarbij aan dat hij daar illegaal vuurwerk bewaarde. In de kelderbox werden onder andere 9 mortieren, 13 vlinderbommen en 81 nitraatbommen aangetroffen. Al het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De verdachte is na verhoor heengezonden, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Voorburg | 112 alarmeringen Voorburg | Goedkoop Tanken in Voorburg | Supermarkten in Voorburg | Weerbericht Voorburg